'Waar een wil is, is een weg'

"Bij het schrijven van deze bijdrage zit ik achter mijn bureau, thuis… Zoals velen van ons de maanden van het tweede kwartaal in 2020 goeddeels thuis hebben doorgebracht. Alles wat we doen is op afstand zonder echt te reizen, en digitaal zonder echt contact. Om ons heen is de wereld even ‘on hold’ gezet met alle consequenties van dien."

Door: Petran van Heel, Sector Banker Bouw | Vastgoed ABN AMRO

"In alle hectiek die zo’n abrupte stop oplevert is er ook tijd voor reflectie en zoek ik naar toekomstperspectief. Je wil niet blijven hangen in het hier en nu, niet alleen de misère zien, maar ook vooruitkijken naar de mogelijke kansen. Ik weet zeker dat de meeste mensen dat doen, omdat ze wel moeten of omdat we nu eenmaal graag naar voren kijken.

Niet zelden komt bij mij in gedachte het woord 'duurzaam' voorbij. Duurzaam in de energietransitie, de circulaire economie en sociale impact. De drie pijlers die ABN AMRO heeft neergezet onder onze duurzaamheidsstrategie. Ik vraag me af, hoe sterk staan ze na corona? Ik denk dan liever in kansen dan in risico’s. Als deze crisis iets duidelijk maakt is het de internationale verwevenheid, de afhankelijkheid en de zin en onzin."

Wil je het hele visiestuk lezen en meer weten over de Programmaraad Circulariteit? Bekijk dan hier de nieuwe editie van Toekomstbouwers.

Partners

ABN AMRO

Professionals

Petran van Heel

Gerelateerd

‘Een nieuw jaar, met meer urgentie tot verduurzaming dan ooit’

‘Een nieuw jaar, met meer urgentie tot verduurzaming dan ooit’

Lidl bouwt eerste energie- en CO2-neutrale supermarkt van Nederland

Lidl bouwt eerste energie- en CO2-neutrale supermarkt van Nederland

CO₂-opslag in bouwmaterialen, en wel nu!

CO₂-opslag in bouwmaterialen, en wel nu!